Joomla! Україна

Дізнавайся про останні події української та світової спільноти
  • Версія Joomla! 5.1.0 від 16.04.2024
  • 60 записи в блогах
  • 791 новини та статті
     

Joomla завантажено понад 30 мільйонів раз

06.04.2012, 11:07  |  Новини порталу  |  Денис Носов

Понад 30 мільйонів разів з офіційного сайту Joomla було завантажено Joomla CMS — це близько 1 мільйона завантажень за місяць. Популярність системи спільнота Joomla пояснює зростанням числа приватних осіб, компаній та організацій, які використовують CMS.

Іншим ключовим фактором у зростанні використання Joomla є те, що значне число державних установ взяли за основу Joomla. На момент написання новини на системі працює близько 3100 державних установ.

При цьому спостерігається зростання нових сторонніх розширень. Більше 2000 розширень Joomla доступні в каталозі розширень з березня 2011 року.

Це чудовий час для Joomla, враховуючи сильну позицію системи у 2,7% в Інтернеті, в поєднанні з унікальною можливістю впливати на наступну хвилю розвитку мобільних і хмарних веб-технологій. Винесення в окрему платформу дозволяє використовувати Joomla для розробки мобільних і хмарних розширень і є новою інноваційною хвилею для спільноти Joomla.

— Пол Орвіг, президент Open Source Matters

Станом на кінець березня 2011 року, Joomla було завантажено близько 22 мільйонів разів — це приблизно на 40% порівняно з попереднім роком. Розробники Joomla почали відстежувати кількість завантажень CMS в 2007 році. Тим не менш, Joomla CMS вперше з'явилася у 2005 році, що означає, що реальна кількість завантажень імовірно набагато вище.

З 2,7% сайтів в Інтернеті працює на Joomla, яка використовується для різних типів сайтів: від невеликих персональних сайтів та блогів до великих компаній, як наприклад: Citibank, eBay, General Electric, Гарвардський університет, Ikea, McDonald`s, Sony, тощо.

Завдяки своїй потужності і елегантності, від звичайного недосвідченого користувача до серйозного веб-розробника може використовувати Joomla. Це саме той показник, який відображає популярність системи, адже Joomla є простою і в той же час складним, серйозним інструментом для створення сайту.

Читайте також