Joomla! Україна

Дізнавайся про останні події української та світової спільноти
  • Версія Joomla! 5.1.0 від 16.04.2024
  • 60 записи в блогах
  • 791 новини та статті
     

Що нового у Joomla 3.2?

06.09.2013, 19:40  |  Новини порталу  |  Денис Носов

Наприкінці вересня розробники обіцяють вихід нової короткострокової версії Joomla 3.2. Давайте розглянемо які нові можливості ми отримаємо у новій версії?

Версії змісту

Нова версія Joomla 3.2 порадує нас можливістю зберігати версії статей. Тобто можна буде вказати кількість збереження старих версій статей, або зберігати усі зміни.

Новий функціонал забезпечить нас можливістю порівняння версій, відміну версій та інше. Цей функціонал трохи подібний до версій у Mediawiki.

Rapid Application Framework

Також у новій версії 3.2 нас чекає Joomla! RAD — фреймворк, який дозволить швидше та простіше створювати розширення для Joomla!

AJAX-інтерфейс

Також нова версія нас порадує AJAX-інтерфейсом, який буде застосовуватися як єдина точка входу для модулів та плагінів.

TinyMCE 4

TinyMCE 4 вже існує давно, тому розробники, ідучи в ногу з часом, вирішили оновити і візуальний редактор до версії TinyMCE 4.0.5.

Звичайно, що версія 3.2 не вмістить усі побажання користувачів, але вже сьогодні в рамках Joomla ! GSoC 2013 йде обговорення про тотальне оновлення лінійки 3.х. Більш детальніше про ці оновлення читайте у нашій новині «Joomla ! GSoC 2013 — огляд можливих новинок Joomla» також у цій лінійці з'явиться і AppStore, детальніше ви зможете дізнатись про нововведення у новині «В Joomla з'явиться AppStore».

Читайте також