Joomla! Україна

Дізнавайся про останні події української та світової спільноти
  • Версія Joomla! 5.1.0 від 16.04.2024
  • 60 записи в блогах
  • 791 новини та статті
     

Багатомовність у Joomla 3.0.2: асоційовані елементи

08.11.2012, 02:02  |  Новини порталу  |  Денис Носов

У Joomla 1.7 був представлений класний функціонал багатомовності для зв'язування пунктів меню. Цей функціонал також є і Joomla 2.5. В Joomla 3.0.2 функціонал багатомовності ще більше розширений. Тепер з'являються зв'язки для статей та категорій змісту, так звані асоційовані елементи. У майбутньому планується поширити цю можливість на всі базові компоненти.

Сумісність із Joomla 2.5

Новий функціонал також сумісний із попереднім функціоналом. Для цього необхідно просто ще раз зберегти параметри в плагіні «Система. Багатомовність» і переконатися, що все гараз з вже зв'язаними пунктами меню.

Як це працює?

Відредагуйте плагін «Система. Багатомовність» і переконайтеся, що зв'язок елементів включений.

Зв'язуємо категорії статей

Коли в плагіні встановлений параметр для асоціації категорій, то під час редагування категорії з'являється нова вкладка для зв'язки. У цій вкладці відображаються всі мови змісту та випадаючий список за допомогою якого можна обрати категорію для асоціації з цією мовою.

Для тих категорій, для яких реалізована асоціація елементів (на даний момент категорії статей), відобразиться нова колонка зв'язків у Менеджері категорій. При наведенні на іконку (так само як і для асоційованих елементів меню) будуть відображені реалізовані зв'язки.

Зв'язуємо статті

Під час редагування статей з'являється нова вкладка для зв'язку. При натисканні на кнопку «Обрати» відкриється модальне вікно з усіма фільтрами у якому можна буде обрати пов'язану з цією мовою статтю.

Також з'явиться нова колонка зв'язків у Менеджері статей. При наведенні на іконку будуть відображені реалізовані зв'язки для певної статті.

Ось сторінка фронтальної частини, на якій відображено список статей категорії, елемент меню якої встановлений для англійської мови. Ми не встановили пункти меню для відображення цих статей, але деякі з статей пов'язані (в тому числі матеріал «Вступ»).

Давайте перейдемо на статтю «Вступ».

Потім натиснемо на французький прапор (французька мова) в модулі переключення мов. Ми побачимо нашу франкомовну асоційовану статтю.

Ось і все! Аналогічно працює зв'язок для категорій та елементів меню.

Подяка

Ми повинні подякувати Бенджаміну Тренкле, який запропонував код для нового функціоналуі в трекері функцій Joomla.

Читайте також