Joomla! Україна

Блоги — цікаві статті та записи про Joomla, програмування, верстку та інше.
  • Версія Joomla! 5.1.0 від 16.04.2024
  • 60 записи в блогах
  • 791 новини та статті
     

Рекомендації по покращенню змісту головної сторінки сайту

07.01.2008, 21:53  |  Прочитано: 12299 раз  |  SEO  |  Автор Stoney deGeyter (адаптація та доповнення - Dutch) Друк | E-mail

(0 голоси)

Головна сторінка сайту – це основа сайту, іншими словами це його лице! Саме головну сторінку побачить переважна більшість відвідувачів. По цій сторінці відвідувачі будуть судити про Вас, про Вашу компанію і взагалі одержать загальне враження про Ваше відношення до справи.

Головна сторінка сайту повинна бути максимально доступною і змістовною. З неї відвідувач повинен потрапити на будь-яку внутрішню сторінку, розділ чи підрозділ сайту. Це дуже важливо, як з точки зору функціональності, так і змістовного наповнення!

Ідентифікація сайту - Де я перебуваю?

Основне завдання головної сторінки сайту - чітко дати зрозуміти відвідувачу, де він перебуває. Це завдання повинна виконувати назва компанії, слоган і логотип компанії чи сайту.

Ідентифікація сторінок сайту - На якій сторінці я зараз перебуваю?

Користувачу дуже важливо знати, на якій сторінці він, у конкретний момент часу, перебуває. Ваш сайт повинен давати чітку відповідь на це питання. Це означає, що необхідно створювати ланцюг від головної сторінки до тієї чи іншої статті, яку читає відвідувач. Наприклад: Головна > Назва розділу > Назва статті.

Огляд сайту - Про що цей сайт?

Головна сторінка має надавати користувачам коротку інформацію про Вас і про Вашу сферу діяльності. Цей короткий опис повинен містити гіперпосилання на відповідні розділи сайту, які описують кожен із напрямків Вашої діяльності.

Заклики до дії

Скористайтеся всією силою текстових і графічних посилань з метою стимулювання користувачів для здійснення ними потрібних дій. Про що мова? Ви можете створити 2-3 графічних банера із текстовим описом, які відображають та містять актуальну на даний момент інформацію.

Інтро (Сторінка-заставка)

Ніколи та ні за яких умов не використовуйте сторінки-заставки, так звані "інтро". Ці сторінки не несуть абсолютно ніякої користі, а навпаки, відволікають користувачів.

Мінімізація змісту

Головна сторінка не повинна містити абсолютно ніяких розповідей, творів і інших об'ємних текстів. Текст на головній сторінці сайту повинен бути коротким, чітким та зрозумілим. Для докладних описів існують внутрішні сторінки.

Мінімізація вертикальної прокрутки

Постарайтеся вмістити весь зміст головної сторінки сайту на одному екрані. Якщо не виходить, то постарайтеся ненабагато вийти за його рамки, оскільки скролінг (прокрутка) користувачами не вітається.

Звичайно, ці поради не є аксіомами і тому для досягнення успіху потрібно до них прислуховуватися, але не буде нічого критичного, якщо якусь із порад не вдасться реалізувати. Так, наприклад, для портальних чи новиних сайтів не є обов’язковим вміщувати весь зміст на один екран – це просто неможливо та і не потрібно. Але якщо ви створюєте сайт для компанії, то дані рекомендації повинні бути прийняті за золоте правило, хоча у деяких випадках можна трохи від них відійти.

Оригінал статті: 7 Ways to Make Your Home Page a Home Run for Usability

Написати коментар