Joomla! Україна

Блоги — цікаві статті та записи про Joomla, програмування, верстку та інше.
  • Версія Joomla! 5.1.0 від 16.04.2024
  • 60 записи в блогах
  • 791 новини та статті
     

25 кроків до досконалості Вашого сайту

23.09.2007, 23:31  |  Прочитано: 15707 раз  |  SEO  |  Автор Andrew Faulkner (переклад: Dutch) Друк | E-mail

(0 голоси)

За назвою може здатися, що це чергова стаття, написана для зелених новачків, яка розповідає всім вже давно обридлі істини. Але насправді це зовсім не так. Дана публікація, навпаки, дуже серйозна. У ній я поділюся з Вами своєю формулою, яка складається з 25 кроків, здатної довести Ваш сайт до досконалості в досить короткий термін - від Вас потрібно всього лише покрокова реалізація даної формули! До речі, при сумлінному підході до справи дана формула може бути реалізована за кілька хвилин.

Сьогодні, коли всі он-лайн процеси протікають зі скаженою швидкістю, робота над сайтом починає віднімати все більше й більше часу, якого і без того не вистачає. Але доводиться миритися та тримати руку на пульсі подій, тому що, у противному випадку, ми залишимося далеко позаду від наших конкурентів, наздогнати яких вже буде не під силу.

Юзабіліті, Доступність

Питання юзабіліті та доступності сайту для відвідувачів є чи не одним основним з усіх, тому я почав саме з його.

  1. Навігація: Впевніться, що навігація по Вашому сайті проста, зрозуміла і зручна. Той факт, що Ви без проблем нею користуєтеся, у жодному разі не є показником перерахованих Вище факторів. Навігація по сайту повинна бути зрозуміла та зручна для відвідувачів Вашого сайту!
  2. Пошук: Якщо на Вашому сайті дотепер немає форми пошуку, негайно обзаведіться нею. Дуже часто буває так, що для пошуку чого-небудь швидше скористатися пошуком, ніж навігацією по сайту. Створення власної системи пошуку - справа далеко не з легких, тому не мудруйте, а скористайтеся вже готової, до того ж Google надає її зовсім безкоштовно!
  3. "Натисніть сюди": А чому користувач повинен це зробити? Щоб зрозуміти це, йому доведеться прочитати опис, який буде супроводжувати цей напис (навряд чи він цього хоче). Негайно видаліть всі подібні фрази із усіх сторінок свого сайту. І на їхнє місце додайте повноцінні пропозиції, наприклад, "Завантажити файл такий-то" або "Прослухати подкаст на таку-то тему".
  4. Атрибути Title та Alt: Використайте їх по прямому призначенню. Прочитайте дану статтю й застосуєте почерпнуті в ній знання на своєму сайті.
  5. Останнє за списком, але не за значенням: Якщо на своєму сайті Ви використаєте скрипти, які дратують відвідувачів (скрипти, які змінюють розмір вікна браузера або відкривають додаткові вікна), то негайно відмовтеся від їхнього використання, якщо не хочете розізлити і назавжди втратити аудиторію.

Пошукова оптимізація - SEO

Ви ж бажаєте залучати на свій сайт цільову аудиторію з пошукових систем?

  1. Заголовки сторінок (тег title): Кожна сторінка сайту повинна мати унікальний, короткий та змістовний заголовок. Якщо ж заголовки на сторінках Вашого сайту не відповідають даному правилу, не гайтеся, вносьте відповідні виправлення.
  2. Внутрішньосайтове перепосилання: Правильне перепосилання між внутрішніми сторінками сайту з добре продуманими текстами посилань дає дуже гарний ефект. Крім поліпшення юзабіліті сайту, Ви одержуєте відмінну можливість підняти свій сайт по низькочастотних запитах.
  3. Виділення ключових слів тегом strong: Виділяйте деякі ключові слова тегом strong, але не зловживайте.
  4. Заголовки в тексті: Створення чіткої, семантичної структури сторінок за допомогою тегів заголовків h1 - h6 дасть відмінний результат. Заголовок H1 - самий значимий - не забудьте включати в нього основні ключові слова, але не зловживайте, знайте міру.
  5. Останнє за списком, але не за значенням: Незважаючи на те, що деяким людям я даю рекомендації з оптимізації їхніх сайтів для пошукових систем, більшість перегинає палку і займається вже не "білою" оптимізацією, а "чорної". Зрозумійте, що даний підхід зробить сайт неприйнятним для відвідувачів і зруйнує все, що було зроблено в одна мить. Забудьте про "чорну" пошукову оптимізацію, інакше висот Вам не досягти.

Процес дизайну/розробки

Дизайн - наша пристрасть. Скористайтеся цим.

  1. Зображення: Після того, як процес створення графічних елементів для використання в Інтернет завершений, відразу ж переходите до процесу їхньої оптимізації. Тим самим, Ви піклуєтеся про користувачів, які мають низько швидкісне з'єднанням.
  2. Дизайн починається з попередніх шкіців: Зовсім необов'язково запускати графічний редактор до того моменту, поки не буде затверджений макет дизайну. Створення попереднього шкіцу дизайну (за допомогою паперу та олівця) займе у Вас від сили хвилин 10. Займаючись промальовуванням, у першу чергу, думайте про функціональність дизайну, а в другу - про його естетику.
  3. Контрастність і Розмір шрифтів: Переконаєтеся в прийнятності рівня контрастності та розміру шрифтів. На жаль, твердих стандартів у цій області немає (є тільки рекомендації), але можна переконатися, який розмір шрифта буде кращим, опитавши відвідувачів сайту з різними настроюваннями браузерів і моніторів.
  4. Стабільність: Немає нічого гіршого нестабільно працюючого веб-сайта.
  5. Тестування: Релізу сайту передує дуже важливий і відповідальний процес - процес тестування сайту і виправлення всіх знайдених помилок і недоліків. Сайт перевіряється в різних браузерах і при різних настроюваннях. І тільки після того, як всі недоліки будуть усунуті, сайт можна запускати!

Контент (зміст)

Саме за ним полюють відвідувачі.

  1. Текст і Простір: Багато веб-мастрів попадають у пре неприємну пастку, ведучись на повідку у замовників. Скільки раз вони Вам повторювали "ми хочемо, щоб от цей порожній простір на сайті було заповнено текстом, причому тексту повинне бути побільше...". Але будьте розумніші та не ведіть на прихоті замовника, адже Ви розумієте, що це дурість, причому неймовірна. Зробивши так, як хоче замовник, Ви досягнете тільки погіршення читабельності всього сайту в цілому. Не захоплюйтеся ущільненням тексту з метою вмістити більше, навпаки, робіть відступи.
  2. Пишіть для цільової аудиторії свого сайту: Не кидайтеся зарозумілими слівцями та фразами, спершу переконаєтеся, що представники Вашої цільової аудиторії їх розуміють. Піклуйтеся про свою цільову аудиторію.
  3. Корпоративна гордість: Прочитайте далі 2 пропозиції й подумайте, яке з них принесе компанії більше успіху: "Ми надамо у Ваше розпорядження мережу з 200 тематичних ресурсів - збільшення Ваших продажів не підлягає сумніву!" і "Ми надаємо послуги по підборі тематичних ресурсів для збільшення Ваших продажів". Додайте більше цифр, конкретики і Ваші відвідувачів це оцінять!
  4. Не переставайте зацікавлювати своїх відвідувачів: Якщо відвідувач приділив увагу якій-небудь із публікацій на Вашому сайті, будьте впевнені, що вона його зацікавила. А раз так, то можна припустити, що статті, схожі з нею по тематиці, так само зможуть його зацікавити. Тому наприкінці кожної статті розміщайте невеликий список, який складається з тематичних статей і, коли доречно, товарів.
  5. Цілі: У процесі створення кожної нової публікації, Ви повинні тримати у своєму мозку її ціль (наприклад, реєстрація користувачів на сайті). Так само не варто забувати про мету, що ставить перед собою користувач, читаючи Вашу публікацію (наприклад, знайти необхідну інформацію). Об'єднайте ці 2 мети в кожній зі своїх публікацій і успіх Вам забезпечений (наприклад, щоб одержати доступ до рідкої інформації, яка цікавить Вас, будь ласка, зареєструйтеся на нашому сайті).

Інше

Правила, які визначають Ваш успіх!

  1. Беріть участь у тематичних спільнотах: Для досягнення ефекту Ви просто зобов'язані знайти всілякі тематичні спільноти, вступити в них і спілкуватися. Це послужить припливу на Ваш сайт нових цільових відвідувачів, а так само дасть Вам популярність, популярність і репутацію в очах цільової аудиторії!
  2. Вчіться слухати і отримувати з цього користь: Роздаючи поради своїм спільникам, не забувайте читати повідомлення, написані іншими членами спільноти, конкурентами, потенційними клієнтами. З них Ви почерпнете безліч корисної інформації.
  3. Змусьте вірусний маркетинг працювати на Вас: Я не маю на увазі модні напхані рекламою, яка не несе корисної інформації, інформаційні бюлетені та звіти, які розсилають по e-mail. Я маю на увазі інше - поділитеся зі своїми друзями, колегами та клієнтами, коли доречно, якоюсь інформацією, яка їх може зацікавити, про самого себе, про Вашу компанію. Зацікавивши їх таким чином, можете розраховувати на те, що вони цю інформацію поширять серед свого оточення, що стане відмінним джерелом трафіка на Ваш сайт.
  4. Завжди залишайтеся самим собою: Працюючи в Інтернеті, не намагайтеся бути схожим на когось, при такому підході успіху Вам не домогтися. Кожен бренд повинен бути пізнаваний! Будьте самим собою!
  5. Забудьте про використання СПАМу: Займаючись СПАМом, Ви гробите авторитет своєї компанії в цілому і свій авторитет зокрема. СПАМ аналогічний яскравому життєвому прикладу - запиханню прайс-листа в рот покупцеві.

От і вся моя 25 крокова формула! Як бачите, нічого складного немає! Я сподіваюся, що дана формула виявилася для Вас корисною і за її допомогою Ви знайшли та усунули всі недоліки Вашого сайту.

Запам'ятаєте! Ключ до успіху - постійний розвиток! Збирайте відгуки у представників цільової аудиторії, аналізуйте їх та удосконалюйтесь!

Оригінал статті: 25 Ways To Improve Your Site Today

Обговорення статті на форумі >>>

Написати коментар