1. Для цього вам буде потрібен jabber-клієнт. Так як більшість користувачів користується клієнтом QIP, то щоб не ускладнювати надто ситуацію я буду наводити приклад з його "старшим братом" QIP Infium, який включає крім модуля ICQ також Jabber, Mail.ru агент та VoIP дзвонилку. Останню версію можна взяти тут
2. Встановлюєм клієнт.
3. Після запуску QIP Infium з"явиться вікно реєстрації облікового запису QIP. Обліковий запис QIP (він же профіль QIP) і є вашим Jabber ID і створюється автоматично. Не рекомендую логін вказувати кирилицею (Не плутати його з ICQ номером).

4. Далі можна буде підключити ваш ICQ, а також інші протоколи.

5. Все готово. Тепер перейдем до основного - підключення до конференції
В головному вікні програми тиснем по значку QIP і переходимо до пункту як на малюнку.

6. У відкрившомуся вікні вводимо в поле "сервер" назву нашої кімнати joomla-ua@conference.qip.ru і тиснем "Обзор". Після того як наша кімната знайдена за допомогою контекстного меню можна підключитись, додати в закладки і таке інше...

Є й інші способи пошуку кімнат, але щоб було меньше кроків, я пропоную зробити саме так. Це вже кожен буде дізнаватись по ходу освоєння клієнта.

Якщо комусь не потрібні всі протоколи (модулі), то їх з легкістю можна вимкнути в налаштуваннях.
Кому що не ясно - пишіть!