Локалізація Akeeba Backup

Повний переклад Joomla 1.5

Локалізація Akeeba Backup

Повідомлення Yar » 10 липня 2010, 16:07

Перекладаю на українську компонент для створення резервної копії сайту - Akeeba Backup http://www.akeebabackup.com
Безкоштовну версію Core начебто можна вже випускати, я передивився, також запрошую до обговорення, а от якщо в кого є Professional, перевірте, будь-ласка, чи немає відвертих ляпів з відмінками, часом тощо. Локалізацію компоненту прикріплюю в цьому повідомленні.
Як правило, я користувався термінологією з української спільноти Linux i Mozilla. Зокрема, там радять default перекладати, як "типовий", "типово", а не "за замовчуванням", тому в цьому плані є деякі розходження з українською локалізацію Joomla, але я не думаю, що це критично, інтерфейс панелі конфігурації інтуїтивно зрозумілий.
Є деякі незручності з кнопками - в англійській версії коротка назва "Backup Now!" вміщується в кнопці, а моя "Розпочати створення резервної копії" вилазить за неї, а коротшу назву видумувати не хочеться, вважаю що перша найточніша.
І ще не знайшов українських відповідників у термінології баз даних. trigers перекладаю як тригери, орієнтуючись на російську практику, view - перегляд, stored procedures - збережувані процедури. Поправте мене, хто в курсі. Таку фразу ""Merge, temporary, memory, federated, blackhole or miscellaneous table type" взагалі залишив незайманою, я не знаю, як ці типи таблиць будуть українською. (Взагалі то ці пункти доступні в версії Professional, так що навіть не можу їх протестувати)
Приєднані файли
com_akeeba-uk-UA.zip
Українська локаль для Akeeba Backup
(15.67 Кб) Завантажено 102 разів
Yar
Користувач
Користувач

Повідомлення: 5
Репутація: 1

google adsense

Re: Локалізація Akeeba Backup

Повідомлення vitalik » 02 серпня 2010, 22:04

Зробив подібний переклад, а лише після цього помітив, що переклад вже існує.

Якщо потрібно, завантажуйте
com_akeeba-uk-UA.zip
(10.5 Кб) Завантажено 112 разів
vitalik
Користувач
Користувач

Повідомлення: 39

Повідомлення Yar » 03 серпня 2010, 13:02

Остання відшліфована версія перекладу з прицілом на Akeeba Backup 3.1 викладена тут:
Yar
Користувач
Користувач

Повідомлення Yar » 23 серпня 2010, 22:50

Розробник виклав локалізацію на офіційному сайті. Також включені файли локалізацій для Akeeba Kickstart і Akeeba Backup Installer
Yar
Користувач
Користувач

Повідомлення gruz » 04 жовтня 2010, 16:42

молодці
Я вимушений був піти з цього форуму, бо ненависть адмінів до "конкуруючого", на їх думку, ресурсу joomla.org.ua вища за здоровий глуз. На їх думку ліпше не допомогти в форумі, ніж допомогти з посилкою на joomla.org.ua
gruz
Користувач
Користувач

Повідомлення: 584

google adsense

Повернутись до Українська локалізація Joomla! 1.5

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 0 гостей