Як змінити шрифт і відступи між рядками в статтях

Допомога по базовим питанням верстки, цікаві ідеї, оптимізація.

Як змінити шрифт і відступи між рядками в статтях

Повідомлення advokatura » 18 березня 2010, 21:19

Доброго дня,
шановні друзі, буду радий, якщо хтось зможе мені більш детально пояснити яким чином можна змінити шрифт на моєму сайті. Зокрема хочу змінити розмір букв заголовків статтей, прдати їм більш обємніший вигляд, а то вони дуже високі якісь. А також хочу зменшити вертикальний відступ між рядками в статтях.
Знаю, що потрібно ритсь в сss файлах, які лежать в папочці з шаблоном. Можливо навіть у файлі general.css або custom.css. а можливо й ні... :pardon:
advokatura
Користувач
Користувач

Повідомлення: 13
Репутація: 0

google adsense

Re: Як змінити шрифт і відступи між рядками в статтях

Повідомлення gruz » 19 березня 2010, 12:58

1. Відкриваєш код сторінки, у FireFox можна через Ctrl+U
2. Шукаєш вгорі, де підключаються .css. У тебе на головній сторінці зокрема таке є, але може трохи варіюватись в залежності від сторінки. компонентів, підключених модулів.
Код: Виділити все
<head>
  <meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=utf-8" />
  <meta name="robots" content="index, follow" />
  <meta name="keywords" content="позовні заяви, зразки документів, установчі документи, статути, підприємство, інструкції, суд, адвокат, прокурор, контролюючі органи, бухгалтерія, захист права, кредити, депозити, банк, допомога адвоката, юрист, юриспруденція, юрисконсульт, адвокатська діяльність, повернення коштів, житло в кредит, авто в кредит" />
  <meta name="description" content="зразки позовних заяв, судових документів, зразки статутів підприємств, судові документи, позови в суд, адвокатура Львівщини, адвокати та юрисконсульти Львова, захист Вашого права, повернути кредит, отримати депозит, придбати авто, заява в банк, допомога адвоката, вакансія юрист, юриспруденція, юрисконсульти Львова та області" />
  <meta name="generator" content="Joomla! 1.5 - Open Source Content Management" />
  <title>Адвокатська кузня</title>
  <link href="/index.php?format=feed&amp;type=rss" rel="alternate" type="application/rss+xml" title="RSS 2.0" />

<link href="/index.php?format=feed&amp;type=atom" rel="alternate" type="application/atom+xml" title="Atom 1.0" />
  <link href="/templates/yoo_beyond/favicon.ico" rel="shortcut icon" type="image/x-icon" />
  <link rel="stylesheet" href="http://www.advokatura.lviv.ua/plugins/system/yvsmiley/default.css" type="text/css" />
  <link rel="stylesheet" href="http://www.advokatura.lviv.ua/components/com_yvcomment/assets/style003.css" type="text/css" />
  <link rel="stylesheet" href="/templates/yoo_beyond/css/template.css.php?color=default&amp;styleswitcherFont=1&amp;styleswitcherWidth=1&amp;widthThinPx=780&amp;widthWidePx=940&amp;widthFluidPx=0.9" type="text/css" />
  <link rel="stylesheet" href="/templates/yoo_beyond/lib/js/lightbox/css/shadowbox.css" type="text/css" />
  <link rel="stylesheet" href="/modules/mod_JTPlogin/css.css" type="text/css" />
  <script type="text/javascript" src="/templates/yoo_beyond/lib/js/mootools.js.php"></script>

<script type="text/javascript" src="http://www.advokatura.lviv.ua/plugins/system/yvsmiley/default.js"></script>
  <script type="text/javascript" src="/media/system/js/caption.js"></script>
  <script type="text/javascript">
var YtSettings = { tplurl: '/templates/yoo_beyond', color: 'default', layout: 'left', fontDefault: 'font-medium', widthDefault: 'width-wide', widthThinPx: 780, widthWidePx: 940, widthFluidPx: 0.9 };
  </script>
  <script type="text/javascript" src="/templates/yoo_beyond/lib/js/template.js.php"></script>

</head>

В твоєму випадку це скоріше всі:
  <link rel="stylesheet" href="/templates/yoo_beyond/css/template.css.php?color=default&amp;styleswitcherFont=1&amp;styleswitcherWidth=1&amp;widthThinPx=780&amp;widthWidePx=940&amp;widthFluidPx=0.9" type="text/css" />

Як видно з лінку, це .php фай, який шифруєтсья під CSS. Тобто не стаціонарний CSS, а формований PHP. Його треба певно поредагувати. АБо, якщо для тебе це складно, в кінці вище наведеного коду перед
</head>

додай
  <link rel="stylesheet" href="/templates/yoo_beyond/css/my.css" type="text/css" />

Ну і, само собою, створи відповідний файл.
Те, що іде нижче у сторінці, має вищий пріоритет. Тому якщо ти напишеш:

p {color:red;}
p {color:green;}

То колір абзаців буде зелений.

За цим самим принципом твій файл перепише чужі CSS.

Раджу користуватись firebug для firefox. Він показує, якій CSS відповідає за який елемент дуже наглядно. Як користуватись - як мінімум на ю-тубі є ролики.

Отже у Firebug я підгляну, що за заголовки у тебе відповідає два CSS:

a:link, a:visited {
color:#AA1428;
text-decoration:none;
}

.contentheading, .componentheading {
color:#64696E;
font-family:Arial Narrow,Arial,Helvetica,sans-serif;
font-size:250%;
font-weight:bold;
line-height:100%;
}

Додаєш свій код у свій фай:
.contentheading a, .componentheading a {
font-size:16px;
}

Щоби перевантажити сторінку і обнулити кеш використовуй CTRL+R - бо часто CSS зберігається у кеші.

Відступ між рядками може залежати або від padding і margin, або від line-height. Якщо відступ між заголовком і текстом - то скоріше перше. Як в абзаці між рядка - то скоріше друге.
Я вимушений був піти з цього форуму, бо ненависть адмінів до "конкуруючого", на їх думку, ресурсу joomla.org.ua вища за здоровий глуз. На їх думку ліпше не допомогти в форумі, ніж допомогти з посилкою на joomla.org.ua
gruz
Користувач
Користувач

Повідомлення: 584
Репутація: 1

Повідомлення advokatura » 02 квітня 2010, 18:53

Величезне дякую, потрохи починаю розбиратись. Знайшов в неті таку програму, на мою думку дуже класна, подивитись її можна тут - http://www.skybound.ca/ А взагалі, я би хотів навчитись в css програмувати. Чи можна це зробити у Львові?
advokatura
Користувач
Користувач

Повідомлення: 13
Репутація: 0

Повідомлення gruz » 02 квітня 2010, 19:03

Я данєцкій, тому що там у вашому бєндєровському Львові - не шарю. Але шарить власне розробник цього сайту - Денис Носов. Спитай його у ПП.
Я вимушений був піти з цього форуму, бо ненависть адмінів до "конкуруючого", на їх думку, ресурсу joomla.org.ua вища за здоровий глуз. На їх думку ліпше не допомогти в форумі, ніж допомогти з посилкою на joomla.org.ua
gruz
Користувач
Користувач

Повідомлення: 584
Репутація: 1

google adsense

• Дивіться також подібні теми
    Відповіді
    Перегляди
    Автор

Повернутись до Верстка, CSS

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 0 гостей

Звоните, шкафы электротехнические, без задержек лишних трат. рации ГЛОНАСС заменить замок Москва, ремонт замков дверей фирма лицензия